Välkommen till SWEA Budapest

SWEA Budapest är en relativt liten men spännande avdelning, som blev en egen lokalavdelning redan 1998. SWEA Budapest ingår i den stora internationella gemenskapen som SWEA utgör. Idag är vi drygt 20 medlemmar som kontinuerligt träffas på olika evenemang som vi anordnar.

Vår önskan och strävan är givetvis att framöver växa som förening, men det finns även positiva sidor med att vara en mindre avdelning och det är att alla lär känna varandra väl och det blir lättare att påverka, samt samordna våra aktiviteter så att de passar just Dig! Idag består SWEA Budapest av svensktalande kvinnor i olika åldrar som antingen förvärvsarbetar, studerar, är medföljande eller en kombination av de tre.

Varje månad anordnar vi aktiviteter såväl dagtid som kvällstid. Stående på programmet varje månad är middag samt ”Nyfiken på Ungern”. ”Nyfiken på Ungern” anordnas av vår hedersmedlem Ágnes Harrach, som berättar om Ungerns historia, eller tar oss med på olika utflykter eller sevärdheter i och omkring Budapest. Vi lär oss något nytt varje gång. Programmet för nästkommande månad hittar du under aktiviteter. Är Du medlem skickas det även ut till Dig via email och du kan även se programmet i vår slutna Facebook grupp.

Om du är nyinflyttad och vill veta mer om SWEA Budapest, ta gärna kontakt med vår medlemsansvarig på budapest.medlem@swea.org. Vi skulle bli mycket glada om just Du vill komma med i vår gemenskap!