Budapest

Leva & Bo i Budapest

Budapest är en stad som består av två större delar, Buda och Pest, som ligger på var sin sida av floden Donau. De två sidorna skiljer sig åt relativt markant, då Buda kännetecknas av sina kullar och Pest av att det är relativt platt. Budapest erbjuder en härlig blandning av restauranger, caféer och barer, liksom flera teatrar och museer, så här finns något för alla.

I Budapests centrala delar hittar man de traditionella sevärdheterna som Slottet, Parlamentet, Hjältarnas torg, Gellert höjden etc. En annan sak som ofta uppskattas är att ta en båttur på Donau, besöka den stora saluhallen, koppla av på ett av kurbaden, eller ta en fika på något av de anrika caféerna. I Budapest finns även ett antal minnesmärken från Raoul Wallenbergs tid i staden under andra världskriget, som är intressanta att leta reda på.

Som medlem i SWEA Budapest, får du tillgång till ett nätverk av svenska kvinnor som bor i staden och du får möjlighet att ta del av de aktiviteter vi anordnar, där du får uppleva platser som du kanske annars hade missat. Du får även en chans till utbyte av erfarenheter om livet i Ungern.


 

Frågor eller funderingar kring ett liv i Budapest?

Kontakta budapest@swea.org